popek.gr - Top Section

popek.gr - Sub Header Section

popek.gr - Main Section

popek.gr - Main Component

 Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α) του Δήμου Αθηναίων πέρασε πλέον στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. του Δήμου Αθηναίων παρέλαβε δύο «πράσινα» οχήματα από την Kosmocar και ένα μόνιμο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων από τη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στα πλαίσια του Eco-Fest 2020.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α) του Δήμου Αθηναίων πέρασε πλέον στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων, καθώς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, στις εγκαταστάσεις του, παρέλαβε δύο οχήματα από την Kosmocar, ένα αμιγώς ηλεκτρικό VW e-up! και ένα φυσικού αερίου VW Caddy TGI, τα οποία και θα χρησιμοποιεί στο εξής για τις καθημερινές επιχειρησιακές του ανάγκες. Για τον ίδιο σκοπό, τοποθετήθηκε στο προαύλιο χώρο του Κέντρου ένας φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων, δωρεά από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με δυναμική παρουσία και στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Φυσικό αέριο

Η παραχώρηση των οχημάτων έγινε παρουσία του Προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α., κου Γρηγόρη Λέων, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία θα συνδράμει σημαντικά στον σπουδαίο κοινωφελή σκοπό που υπηρετεί το εν λόγω κέντρο. Με τα δύο «πράσινα» οχήματα και τον φορτιστή να εξυπηρετεί, σε μόνιμη βάση, τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ο δήμος έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος για ριζική αλλαγή και μετατροπή του σε μία πράσινη και βιώσιμη πόλη.
 
 

 

Το Eco-Fest 2020

Τα παραπάνω ζητήματα πρόκειται, άλλωστε, να αναδειχθούν στη διοργάνωση Eco-Fest 2020, τη μεγάλη γιορτή για τις πράσινες πόλεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, του Δήμου Αθηναίων. Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την επιτακτική ανάγκη μετάβασης των πόλεων μας σε πιο πράσινους τόπους, η Τεχνόπολη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, στο οποίο χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η διοργάνωση Eco-Fest 2020, έχει ως στόχο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιανουαρίου απευθύνεται σε όλους και κυρίαρχα στη νέα γενιά, μιας και η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί ένα στρατηγικό πρότυπο ανάπτυξης για το βιώσιμο μέλλον των πόλεων μας μέσα στις οποίες τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν ποιοτικά, παραγωγικά και δημιουργικά.

Η είσοδος, η παρακολούθηση των εκθεμάτων και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν για όλους.

Συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), το Δήμο Αθηναίων και το Insider.gr, ενώ μεγάλοι υποστηρικτές στο Eco-Fest 2020 είναι η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και ο όμιλος Kosmocar.

ΠΗΓΗ: insider.gr

Νέα Άρθρα

 • Tου Γιώργου Ασμάτογλου Προέδρου της ΠΟΠΕΚ

  Η αγορά πετρελαιοειδών και ο ρόλος των πρατηριούχων

  Τα υγρά καύσιμα και γενικότερα τα πετρελαιοειδή προϊόντα, αποτελούν ένα κλάδο της οικονομίας με τεράστια δυναμική που διατρέχει όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας...

 • Tου Χ. Μαυράκη (επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ)

  "Πληγή" στο κράτος δικαίου η παράνομη διακίνηση καυσίμων

  Στην σημερινή Ελλάδα της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών αναζητούν καθημερινά τρόπους οικονομικής ισορροπίας και δημοσιονομικής προσαρμογής, καταλήγοντας όμως στην εύκολη λύση...

 • Tου Δημήτρη Μακρυβέλιου (Σύμβουλος ΠΟΠΕΚ)

  Αγορά πετρελαιοειδών: Διαχρονική παραβατικότητα

  Ένα από τα θέματα στην λίστα μεταρρυθμίσεων , για τα οποία διαπραγματεύεται σήμερα η Κυβέρνηση, αφορά και το θέμα ελέγχου της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή. κ.λπ.), με ότι αυτό συνεπάγεται μέχρι σήμερα...

   

popek.gr - Pre Footer Section