popek.gr - Top Section

popek.gr - Sub Header Section

popek.gr - Main Section

popek.gr - Main Component

Η Rosneft έχει θέσει σταθμούς παρακολούθησης δεδομένων γεώτρησης με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης σε βαριές γεώτρησης γεώτρησης. Αναφέρθηκε από τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Rosneft Oil Company Eric Liron κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας «Τεχνολογίες στον τομέα της εξερεύνησης και της παραγωγής».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο όγκος των γεωτρήσεων στην Εταιρεία αυξήθηκε περισσότερο από δύο φορές. Ο ολοένα και πιο σύνθετος εξοπλισμός για την τοποθέτηση στο έδαφος και στο έδαφος χρησιμοποιείται στο στάδιο της γεώτρησης. Χάρη στις ψηφιακές τεχνολογίες, οι ειδικοί της Εταιρείας ήταν σε θέση να παρακολουθούν από απόσταση και να υποστηρίζουν τη διαδικασία γεώτρησης σε πραγματικό χρόνο. Η Rosneft διαθέτει σήμερα 10 απομακρυσμένους σταθμούς υποστήριξης εμπειρογνωμόνων για διαδικασίες γεώτρησης. Οι σταθμοί παρακολούθησης δεδομένων γεωτρήσεων με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης εγκαθίστανται τώρα σε 97% βαρέων γεφυρών γεώτρησης », σημειώνει ο Eric Liron.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης διοργανώθηκαν εργασίες σε 10 τμήματα για τα πλέον σύγχρονα πεδία ανάπτυξης της βιομηχανίας, καθώς και μια συζήτηση στην ολομέλεια και σε στρογγυλά τραπέζια στα οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των παραγωγικών επιχειρήσεων της εταιρείας και αναγνωρισμένοι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες . Ένας εκθεσιακός χώρος εργάστηκε για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, όπου θα μπορούσαν να αποκτήσουν πληροφορίες για τους εταιρικούς αναδόχους της Rosneft και τις τεχνολογικές καινοτομίες τους.

Ο Eric Liron σημείωσε επίσης ότι η Εταιρεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής Rosneft-2022, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην καινοτόμο δραστηριότητα και τη χρήση προηγμένων ψηφιακών και τεχνολογικών λύσεων, εισάγοντάς τις ενεργά σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της Εταιρείας.

Η Εταιρεία διαθέτει τη δική της μεγάλης κλίμακας εταιρική σειρά Upstream εξειδικευμένων συμπλεγμάτων λογισμικού που καλύπτουν όλη την επιχειρηματική διαδικασία. Προς το παρόν, καμία εταιρεία δεν έχει ένα τέτοιο ενιαίο συγκρότημα στη Ρωσία.

Από τις αρχές του 2019, η εταιρεία ξεκίνησε μια σειρά καινοτόμων έργων υλοποίησης των οποίων θα επιτρέψει στη Rosneft να μειώσει την εξάρτησή της από ξένα ανάλογα και σήμερα ανταγωνιστικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Η εταιρεία αυξάνει συστηματικά το μερίδιο των οριζόντιων πηγαδιών - ο αριθμός τους αυξήθηκε τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία και τώρα ανέρχεται στο 48%. Τον Σεπτέμβριο οι ειδικοί της Εταιρείας διαμόρφωσαν το δέκατο χιλιοστό οριζόντιο επίπεδο. Η κατασκευή πολυετών και πολλαπλών πηγαδιών είναι απαραίτητη για τη συμπερίληψη κοιτασμάτων από στερεούς σχηματισμούς που σήμερα ανέρχονται στο 10% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Εταιρείας.

Το πρώτο ρωσικό ψηφιακό σύμπλεγμα μοντελοποίησης υδροφθοράς (RN-GRID) που αναπτύχθηκε το 2017 έχει ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 6.500 επιτυχείς εργασίες για μοντελοποίηση υδροφθορισμού. Για αυτά τα χρόνια το μοναδικό σύμπλεγμα λογισμικού της Rosneft έγινε το πρώτο ρωσικό προϊόν με παγκόσμια ικανότητα σε αυτόν τον τομέα. 

Νέα Άρθρα

 • Tου Γιώργου Ασμάτογλου Προέδρου της ΠΟΠΕΚ

  Η αγορά πετρελαιοειδών και ο ρόλος των πρατηριούχων

  Τα υγρά καύσιμα και γενικότερα τα πετρελαιοειδή προϊόντα, αποτελούν ένα κλάδο της οικονομίας με τεράστια δυναμική που διατρέχει όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας...

 • Tου Χ. Μαυράκη (επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ)

  "Πληγή" στο κράτος δικαίου η παράνομη διακίνηση καυσίμων

  Στην σημερινή Ελλάδα της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών αναζητούν καθημερινά τρόπους οικονομικής ισορροπίας και δημοσιονομικής προσαρμογής, καταλήγοντας όμως στην εύκολη λύση...

 • Tου Δημήτρη Μακρυβέλιου (Σύμβουλος ΠΟΠΕΚ)

  Αγορά πετρελαιοειδών: Διαχρονική παραβατικότητα

  Ένα από τα θέματα στην λίστα μεταρρυθμίσεων , για τα οποία διαπραγματεύεται σήμερα η Κυβέρνηση, αφορά και το θέμα ελέγχου της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή. κ.λπ.), με ότι αυτό συνεπάγεται μέχρι σήμερα...

   

popek.gr - Pre Footer Section