popek.gr - Top Section

popek.gr - Sub Header Section

popek.gr - Main Section

popek.gr - Main Component

Νέα

Παράταση πληρωμής των πρώτων δόσεων ΕΝΦΙΑ - Πότε ανεβαίνουν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά

Ξεκίνησε η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών του Ε.Ν.Φ.Ι.Α στην πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του έτους 2020 μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020, με στόχο τη διευκόλυνσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις, όσον αφορά στην πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. (δείτε την κάτωθι εικόνα από το εκκαθαριστικό). Επίσης υπενθυμίζουμε ότι με την πρόσφατη ρύθμιση του άρθρου 29 του ν. 4726/2020 (Α' 181), δόθηκε απαλλαγή φόρου στα δικαιώματα επί ακινήτων που βρίσκονται σε μικρά ακριτικά νησιά και ανήκουν στους κατοίκους των νησιών αυτών.

Τέλος με τις αποφάσεις Α.1210/2020, Α.1211/2020 και Α.1212/2020 παρατείνεται η καταβολή βεβαιωμένων Οφειλών (συμπεριλαμβάνεται και ο ΕΝΦΙΑ 2020 σε αυτές) έως τον Μάρτιο του 2021 στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις 18 και 19/9/2020.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων σε 29 χώρες του κόσμου

Πρώτος στόχος η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και να μειωθούν τα βάρη από τις πλάτες εργαζομένων και εργοδοτών 

Πακέτο τριών παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας προωθεί η κυβέρνηση με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα (με κάλυψη του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες) και το σχέδιο νόμου με αλλαγές στην αγορά εργασίας. 

Φάκελος «Ασφαλιστικό»: Ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένους επεξεργάζεται η κυβέρνηση
Στο επίκεντρο των αλλαγών θα είναι οι επικουρικές συντάξεις και η σταδιακή μετατροπή του διανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό.Νέο μοντέλο για τις συντάξεις με αιχμή του δόρατος τις αλλαγές στις επικουρικές φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Παράταση & αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών σε περιοχές των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) στις 17, 18 & 19-09-2020»
 
Αριθ. ΦΕΚ: Β΄4127/24.09.2020
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η κοινοπραξία της Mitsui στην Κίνα θα μετατρέψει τον καπνό χάλυβα σε αιθανόλη που θα τροφοδοτεί αυτοκίνητα. (Getty Images)
ΤΟΚΙΟ - Ο περίφημος καπνός χαλυβουργείου της Κίνας θα έχει μια δεύτερη ζωή ως αιθανόλη που τροφοδοτεί αυτοκίνητα υπό την επιχείρηση απορριμμάτων καυσίμων της ιαπωνικής εταιρείας Mitsui & Co. 

Η καινοτομία σε μια επιχείρηση είναι περισσότερο ζήτημα κουλτούρας παρά... πόρων και επενδύσεων. Πώς μπορείτε να δοκιμάσετε με φθηνούς τρόπους τις νέες ιδέες

Φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης και γενικά φτηνά καύσιμα θέρμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών οι βουλευτές  Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Η Ερώτηση αναφέρει:

Η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτής Ν. Ηρακλείου Γεώργιος Λογιάδης και Σωκράτης Βαρδάκης, με θέμα:
Ασφαλή χρήση ταχυφορτιστών μόνο από πρατήρια καυσίμων

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος LPG (WLPGA) με χαρά σας προσκαλεί στη δεύτερη έκδοση της διεθνούς Ημέρας Autogas, μέσα στην Εβδομάδα e-LPG, μια πραγματικά εξαιρετική διαδικτυακή εκδήλωση που συνδυάζει διαφορετικές συνεδρίες, συναντήσεις διάσπασης και μια εικονική έκθεση, καθώς και επιχειρήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης, με θέμα «Φέρνοντας ενέργεια στη ζωή». Για να εγγραφείτε στο Autogas Day, κάντε κλικ εδώ ή επικοινωνήστε με τη Mimi Brasseur .

Την παράταση εφαρμογής του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31 Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Νέα Άρθρα

 • Tου Γιώργου Ασμάτογλου Προέδρου της ΠΟΠΕΚ

  Η αγορά πετρελαιοειδών και ο ρόλος των πρατηριούχων

  Τα υγρά καύσιμα και γενικότερα τα πετρελαιοειδή προϊόντα, αποτελούν ένα κλάδο της οικονομίας με τεράστια δυναμική που διατρέχει όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας...

 • Tου Χ. Μαυράκη (επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ)

  "Πληγή" στο κράτος δικαίου η παράνομη διακίνηση καυσίμων

  Στην σημερινή Ελλάδα της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών αναζητούν καθημερινά τρόπους οικονομικής ισορροπίας και δημοσιονομικής προσαρμογής, καταλήγοντας όμως στην εύκολη λύση...

 • Tου Δημήτρη Μακρυβέλιου (Σύμβουλος ΠΟΠΕΚ)

  Αγορά πετρελαιοειδών: Διαχρονική παραβατικότητα

  Ένα από τα θέματα στην λίστα μεταρρυθμίσεων , για τα οποία διαπραγματεύεται σήμερα η Κυβέρνηση, αφορά και το θέμα ελέγχου της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή. κ.λπ.), με ότι αυτό συνεπάγεται μέχρι σήμερα...

   

popek.gr - Pre Footer Section