popek.gr - Top Section

popek.gr - Sub Header Section

popek.gr - Main Section

popek.gr - Main Component

Νέα

Διαβούλευση νομοσχεδίου "Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις" έως  Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 | especial.grΣε Δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα- Μικροκινητικότητα– Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση  και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Άνοιξε η πλατφόρμα - Ποιά είναι η διαδικασίαΤη συνέχεια του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και το 2021 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι μέχρι χθες Παρασκευή το βράδυ, στην πλατφόρμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4, που άνοιξε το απόγευμα, είχαν κατατεθεί 19.830 αιτήσεις επιχειρήσεων, ύψους 155 εκατ. ευρώ και όπως τόνισε, και η πληρωμή θα γίνει τη Δεύτερα, ενώ προσδοκία η δεύτερη πληρωμή να γίνει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Από την  Παρασκευή 20/11/2020, οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Πλοίο με σημαία Παναμά κατασχέθηκε για λαθραία καύσιμα από το Ιράν -  Sputnik ΕλλάδαΣτην αναχαίτιση και την κατάσχεση ενός πλοίου που έπλεε υπό σημαία Παναμά προχώρησαν δυνάμεις της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς στον Περσικό Κόλπο, καθώς όπως ανέφερε το πρακτορείο Fars βρέθηκε να μεταφέρει λαθραία καύσιμα.

Συγκεκριμένα, το πλοίο βρέθηκε να μεταφέρει από 300.000 λίτρα (79.251 γαλόνια) λαθραίου καυσίμου, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται αναφορές πως το Ιράν κατέσχεσε ξένα πλοία πετρελαίου.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε ποια τιμή ανοίγει η αγορά στις 15 ΟκτωβρίουΗ ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά το πρώτο 20ήμερο του Νοεμβρίου καταγράφει πτώση κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αλλά όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς αυτό το ποσοστό είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με αυτό που ανέμεναν στις αρχικές προβλέψεις τους. Η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση, η υποχρεωτική αναστολή εργασίας, η πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ο ψυχρότερος καιρός ενισχύουν τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης δίνοντας μια ανάσα στις επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες πλήττονται εδώ και πολλούς μήνες από την πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης.

Αν. Νόμος 1384-1938 (ΦΕΚ Α' 362 8-10-1938) Περί Φαρμακευτικών Συλλόγων -  Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4753 (ΦΕΚ Α' 227/18.11.2020)

Λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (L 186), ρυθμίσεις για τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς και λοιπές διατάξεις.

Άρθρο 28.Περιορισμοί ως προς την πώληση αγαθών

Η παρ. 1 του άρθρου εικοστού πρώτου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83), αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, και πάντως όχι πέραν της 28.2.2021, απαγορεύεται η συνομολόγηση ή η λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή ιδίως δε, φαρμακευτικών προϊόντων, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου περιθωρίου προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες.»

Κατασχέσεις I.X. με ξένες πινακίδες από το Τελωνείο Βόλου - Volosday.gr -  Το ενημερωτικό site της ΜαγνησίαςΗ Ομοσπονδία Τελωνεικών Υπαλλήλων Ελλάδος ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για τις 24 Νοεμβρίου 2020                          https://www.otye.gr/otye/news.php

ΕΡΓΑΝΗ: Οδηγίες για την Υπεύθυνη Δήλωση - Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας |  Forin.grΆνοιξε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων/εργοδοτών κλειστών με κρατική εντολή ή πληττόμενων, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας για τον μήνα Νοέμβριο 2020. Όπως αναφέρεται σε σχετικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μία φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης γνωστοποίησε: «Ανοίγει από σήμερα το απόγευμα 15/11/2020 η ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής εργαζομένων από τις πληττόμενες και τις κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι που θα υποβάλουν δήλωση μόνο για πρώτη φορά».

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο αναλυτικά τις οδηγίες 

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/11/odigies-ypovolis-dilosewn-anastolvn-symvasevn-noemvrios.pdf

 

ert.gr

Ανακάμπτει το πετρέλαιο κίνησης και οι βενζίνες μετά το lockdown –  Ανύπαρκτη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσηςΧαράτσι περιμένει τους ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρεί στην επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης

Υποκατηγορίες

popek.gr - Pre Footer Section